Dreams Come True

Min Stora Dag

Min Stora Dag (My Big Day) is a foundation protected by Princess Madeleine of Sweden. This campaign aimed to raise money to fulfill the wishes of seriously ill children. The advertisement has the message that children’s imagination does not work worse because the body does. This was a Pro Bono project with zero budget and was very appreciated by the Swedish people. Articles was published in SvD.se, Webfinanser.se, Resume.se, och Dagensmedia.se. The song trended on various channels like iTunes (5th place) and on Reklammusik.se (1st place)

Art Director: Max Rosell
Copywriter: Anna Perrolf
Production: R.A.F.
Director: Christofer Vibenius
Account Manager: Matilda Zoc
Creative Director: Johan Elsner
Agency Producent: Eva Tempelman
Agency Producent Ass: Helena DeBrun
Photographer: Jens Maasboel
Post Prod: Chimney Pot, Fido Film, Stopp
Music: Israel Kamakawiwoʻole
Voice Over: Torkel Petersson
Advertising Agency: Momentum

Some comments about the advert:
“Finaste reklamen jag sett, och flickan e så söt!!”
Sandra
“Kanonbra reklam!!”
Knork40
“Älsk låten.”
Firathan Koca
“Fan vad fin reklam det här är.”
Jessica Tervaniemi
“Bästa reklamen javisst.”
MjoH
“Jag grät när jag såg denna på TV imorse.”
Braandy92
“Man blir tårögd varenda gång…”
Nanomage
“Söt liten flicka!”
Sarah Gunnarsson
“En av de bästa reklamfilmerna ever och låten äger.”
Indianajoel123
“Gillar låten grymt mycket”
Toaners
“Fan vilken fin reklam, flickan är för gullig…”
Kuurdiswed
“Det är nog den bästa reklamen jag någonsin sett. Jag skulle vilja donera flera tusen men jag går i 9:an och har en inkomst på 40 kr i månaden.”
Swedenbrud
“Fan vad fin reklam det här är.”
Yakatown
“Helt sjuk jävla grym låt!”
Addepadd
“Någon som vet vilken låt det är? Den är så jäkla nice!!!”
Superpojken
“Ingen kan väl ha missat reklamen för “Min Stora Dag”? Jag blev totally in love” i låten som är med i reklamen redan första gången jag hörde den. Åh, den är så fin! Dessutom gör den mig så himla glad.”
Michellefreitas.blogg.se
“Tycker reklamen för “Min Stora Dag” säger så mycket med hjälp av så lite. Fin och tänkvärd.”
Buppiethoughts.blogspot.com
“Jag tillhör de som alltid zappar över till nån annan kanal när det blir reklampaus för jag hatar reklam. Men det finns två reklamfilmer som gör mig varm. Den ena är SVTs “Tack för du betalat”-serie och den andra är er “Min Stora Dag”. Jag vill ge er beröm för vacker, varm och smart reklamfilm. Jag kan inte tröttna på den. Otroligt vilken söt flicka, perfekt casting!”
Personligt mail till Stiftelsen Min Stora Dag från S. S.
“Jag satt nyss och tittade på TV där reklamen om “Min Stora Dag” gick. Blir så varm i lilla mammahjärtat när man ser hur människor engagerar sig.”
Theresecarpenhammar.blogg.se på Alltomforaldrar.se
“Satt och bläddrade igenom TV:n, och då kom den här reklamen, jag älskar asiatiska barn eller vad man säger. Jag skulle behålla henne för mig själv, asså omg! Kolla efter när det kommer bubblor ur tantens mun, när hon ler. Seriöst jag smälter av söthet.”
Nightlifes.blogg.se
“2009 års bästa reklamfilm: “Drömmar” av Min Stora Dag. När stiftelsen Min Stora Dag inte gör härligt vackra reklamfilmer som fångar våra hjärtan, så hjälper dom svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar.”
Text.nu
“Helt underbar reklam. Enorm fin känsla i hela filmen och sen Israel Kamakawiwoʻoles med sin underbara röst gör allt perfekt. Läste att hela teamet har jobbat pro bono också. Det visar att allt handlar inte om pengar i dessa mörka tider… Så här ska reklam göras.”
Baggysk8ooblog.blogspot.com
“Stiftelsen Min Stora Dag har låten i sin reklam på TV och jag blev väldigt förtjust i just den här versionen…”
Evasrum.blogg.se
“Jag klarar inte av den där reklamsnutten på TV om Min Stora Dag som går på TV just nu. Den ÄR jättefin. Men jag blir lika ledsen varje gång. Barn ska inte vara på sjukhus över huvudtaget. Och inte föräldrar heller när jag tänker efter… Måste gå och pussa barnen tror jag.”
Agent586.blogspot.com
“Bästa versionen av Somewhere Over The Rainbow jag någonsin hört, jag gillar ju inte ens den låten.”
Lejonstrand.blogg.se
“Jag blir gråtfärdig och alldeles mosig av dessa reklamfilmer för Min Stora Dag. Och visst har jag gett även mitt bidrag, gör det du med.”
Thingspo.blogspot.com
“Det är kanske inte något artister strävar efter, men reklammusik når en stor publik. I dag hörde jag en av mina favoritlåtar i en reklamfilm… men det är första gången det är åt det hållet. Annars har det varit att jag har hört en bra låt i en reklamfilm och börjat luska i vem artisten är. I alla fall vill jag dela med mig av denna helt fantastiska version av Somewhere Over The Rainbow… jag kommer inte ihåg vad reklamen var för… men spela roll. Såg reklamen igen och den handlade om att vi borde skänka pengar till detta välgörande ändamål: Min Stora Dag.”
Mammasatu.blogg.se
“När jag sedan kom hem så var reklamen som jag suttit och väntat på hela dagen på TV, äntligen fick jag veta vad låten heter och vem det är som sjunger den. Reklamen handlar om att sjuka barns fantasi inte slutar fungera bara för att deras kropp inte fungerar och det är stiftelsen Min Stora Dag som har gjort reklamen. Låten som spelas heter Somewhere Over The Rainbow och det är Israel Kamakawiwoʻole som sjunger den.”
Sannalee.blogg.se
“Har ni sett den där reklamen “Min Stora Dag”, den där med det lilla sjuka barnet som ser sina fantasier i ett sjukhus? Ni vet den lilla flickan som håller sin pappa i lunden och ser receptionisten prata och så. kommer det ut bubblor ur munnen på henne. Och så säger TV-rösten: “Barns fantasi ändras inte för att deras kropp är sjuk” eller nått sånt. Och så spelas det en lugn låt i bakgrunden. En låt som är höjdpunkten i hela reklamen, enligt mig.”
Justmeanna.blogg.se
“Lördags kollade vi på Schlagerfestivalen del 1. Jag tyckte det var rätt sopig musik, men Emilia var bra! En annan mycket bra låt, som jag inte tyckte alls om i början, är “Somewhere Over The Rainbow” med Israel Kamakawiwoʻole. Ni kan känna igen den från reklamfilmen Min Stora Dag, som för övrigt också är en väldigt bra reklamfilm!”
Mariahpizzapiraya.spaces.live.com
“Jag blir glad av reklam som verkligen väcker min uppmärksamhet. Som när man sitter och gör annat bredvid TV:n och något på skärmen plötsligt fångar min uppmärksamt. Idag står Min Stora Dag för detta.”
Curve.blogg.se
“Stiftelsen Min stora dag förverkligar svårt sjuka barns önskedrömmar. Det kan vara att träffa en kändis eller åka till Disney World eller en fyrhjuling. Jag tycker att det är en helt underbar och viktig organisation som dessutom just nu har en superfin reklamfilm som går på TV. Reklambyrå, mediebyrå, annonsplats och produktion har skett pro-bono, vilket gör att mer pengar förstås kommer stiftelsen och i slutändan barnen till godo…”
Ehnbomcom.com
“Hittade den genom reklamen Min Stora Dag som går på TV om sjuka barn vars drömmar kan gå i uppfyllelse. Började typ lipa när jag såg reklamen, eller jag blev lite tjock i halsen och det brände till lite snabbt bakom ögonlocken, så den låten är nog bra tänkt jag, och den är suu-uh-per fin. Älskar/hatar när det här händer, en låt gör något med mig så jag känner mig jätteglad och jätteledsen på samma gång. Oftast vill jag bara lägga mig någonstans och hålla nåns hand. Precis så är den här låten.”
Jagochvarlden.blogspot.com
“Under dagarna jag var sjuk snöade jag in på reklamen för Min Stora Dag. En dag när sjuka barn får önska sig något tror jag, men iallafall. Sången som är i den reklamen fäste sig i min hjärna och jag har gått runt och sjungit på den i en evighet.”
Annamajaa.blogg.se
“Jag vet vilken du menar. Det är den för Min Stora Dag va? Har gått runt och sjungit på den i hur många dagar som helst i sträck och skulle bra gärna vilja veta själv vem det är som sjunger den, haha.”
Grymtroligperson.blogg.se
“Det är SÅÅÅ fint med Min Stora Dag, då inser man att man har det jävligt bra. Barnen vill så små saker, själv är man typ aldrig nöjd… Jag börjar typ gråta när jag ser deras önskningar, såååååå gulligt… Jag jobbar på att bli gullig…hahaha.”
Blogg.passagen.se/whaeva (Legally Blonde)
“Jag vet inte varför jag känner sånt behov av att berätta detta för er. Men jag fullkomligt älskar deras reklam dom har nu. Hon är så söt. Och jag önskar att jag såg på världen på samma sätt. Tyvärr finns den inte på deras sida. Men ändå.
Jag undrar om jag inte ska byta branch. Tänk att få jobba med att göra människor glada. Att förgylla någons liv. Snacka om dubbel lön!”

Blogg.passagen.se/whaeva
“Har blivit grymt blödig sen jag blev gravid/fick barn. Blir tårögd för de mesta. Det går en reklam på TV från stiftelsen Min Stora Dag, jättefin är den och jag blir lika tårögd varje gång.”
Mammalina.blogspot.com

Back to Work